Tilbage til nyheder

Columbus Q3 2017: Digitaliseringen driver vækst

02 november, 2017
News

Den globale it-services virksomhed leverer i årets første 9 måneder en omsætningsvækst på 6% og vækst i EBITDA* på 11%. Vækst i cloud forretningsapplikationer og services driver fremgangen.

København, den 2. november 2017: Columbus afsluttede årets første 9 måneder med en omsætning på DKK 907 mio., svarende til en stigning på 6%. EBITDA* endte på DKK 97,3 mio., en stigning på 11%.

”Vi er tilfredse med resultatet, hvor vi leverer vækst i omsætning og indtjening. Det er specielt produktsalget og vores ColumbusCare og cloudforretning der viser fremgang, og det skyldes at vi sammen med vores kunder er i fuld gang med en række store digitaliseringsprojekter,” siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.  

Cloudprojekter giver vækst i serviceforretningen
Columbus’ serviceforretning voksede i årets første 9 måneder med 7%, mens produktsalget steg med 5%. Det er salget af ERP cloudprodukter og -projekter, der er den væsentligste årsag til omsætningsstigningen. Samtidig steg service EBITDA med 7% som skyldes den generelle travlhed i serviceforretningen, dog er service EBITDA negativt påvirket af midlertidige udfordringer i Columbus’ amerikanske SMB-forretning.

”Vi ser generelt en stor efterspørgsel fra vores kunder efter at få digitaliseret og optimeret deres forretning. Cloud har taget fart, og i dag leverer vi langt størstedelen af nye ERP-projekter i skyen”, siger Thomas Honoré.

ColumbusCare stiger med 62%
En væsentlig parameter i Columbus’ strategi er tilbagevendende omsætning, da den skaber stabilitet og forudsigelighed i forretningen. I årets tre første kvartaler steg tilbagevendende omsætning med 18% og udgør nu 27,2% af den totale omsætning. Herunder leverede salget af ColumbusCare-kontrakter en markant stigning på 62%, mens cloudomsætningen steg med 223%.

”I takt med at kundernes applikationer ligger i skyen, ønsker kunderne en professionel leverandør der kan tage ansvaret for at drive applikationer i hele livscyklussen. Derfor er ColumbusCare blevet en vigtig konkurrenceparameter for os, og kombineret med vores branchekompetence og cloud-forretningsapplikationer står vi stærkt i markedet”, siger Thomas Honoré.

Overordnede forventninger til 2017 fastholdes
Forventninger til omsætning og EBITDA* for 2017 fastholdes til henholdsvis niveauet DKK 1,35 mia. og DKK 150 mio. Columbus Software omsætning fastholdes ligeledes i niveauet DKK 80 mio. Service EBITDA justeres til niveauet DKK 120 mio. Årsagen til justeringen skyldes midlertidige udfordringer i Columbus’ amerikanske SMB-forretning, som samlet set betyder at service EBITDA var lavere end forventet i Q3 YTD. Columbus forventer et højere produktsalg, som kompenserer for et reduceret service EBITDA, hvorfor forventninger til EBITDA* fastholdes.

 

*EBITDA før aktiebaseret aflønning

Kategorier Corporate