<img src="https://secure.leadforensics.com/133892.png" alt="" style="display:none;">

Oppsummering av løsningen

  • Fleksibel lansering av nye markeder
  • Redusert planleggingstid til det halve
  • Økt kontroll over produksjon, lager og logistikk

Om Nudie Jeans

Nudie Jeans er et svensk denim-merke som ble grunnlagt i 2001. Det selges i 30 land rundt om i verden med konseptbutikker i Göteborg, Stockholm, London, Zürich, Barcelona, Sydney, Melbourne, Brisbane, Osaka, Tokyo, Nagoya og Los Angeles.

Nudie

 

Med et nytt ERP-system som gir raskere produktutvikling og kortere leveringstider er målet å oppnå større utvalg og global vekst.

 

Nudie Jeans har med sin lidenskap for jeans gjort suksess i Sverige og verden. I 2015 var det på tide å finne et ERP-system som bedre kunne møte moteindustriens og det voksende selskapets behov. Valget falt på Infor M3. Columbus fikk oppdraget med å implementere systemet, takket være god system- og bransjekunnskap i tillegg til erfaring fra mange andre lignende installasjoner i moteindustrien. Det er senere gjort oppgraderinger for å løse nye behov. Mer om det nedenfor.

Tre utfordringer

Nudie Jeans hadde tre hovedutfordringer som de har felles med mange andre aktører i moteindustrien.

1. Internasjonal vekst krever et fleksibelt system

Å kunne håndtere markeder, leverandører og samarbeidspartnere på en enkel måte er nødvendig for selskaper som ønsker å ekspandere globalt. Når en ordre er plassert i Sverige til en leverandør i et annet land, og varene skal leveres til et tredje land, kreves et system som fungerer over hele verden. Det må også ha støtte for momshåndtering og må fungere både nå og i fremtiden, uavhengig av hvordan organisasjonen og logistikken utvikler seg.

2. Produktmengden utfordrer

En av motebransjens mest karakteristiske utfordringer er at mangfoldet av modeller, farger og størrelser resulterer i en stor mengde produkter å håndtere. Det å effektivt vedlikeholde og overvåke data relatert til produksjon, lager, logistikk og salg er nesten umulig uten det rette ERP-systemet.

3. Korte sesonger krever god planlegging

En annen faktor som definerer motebransjen, er de korte livsløpene til produktene. De korte sesongene krever effektiv håndtering av hele produktgrupper. Små feil kan ha en negativ effekt på lønnsomheten og gi misfornøyde forhandlere og kunder. Prognoser, levering og oppgjør må håndteres på en smart måte.

Løsningen: Et ERP-system bygget etter motebransjens behov

Nudie Jeans installerte ERP-systemet Infor M3 Fashion, en bransjeløsning spesielt utviklet for moteindustrien, og integrerte den med allerede eksisterende butikksystemer og tredjeparts logistikksystemer – en fleksibel løsning som enkelt kan tilpasses etter hvert som selskapet vokser.

 

– Nå kan Nudie Jeans gjøre regnskap raskt og prosessen blir mer transparent. En innebygd funksjon i ERP-systemet er sesonghåndtering, som gir positive resultater og større kontroll over produksjon, lager og logistikk,sier Eva-Maria Lundquist,Systemkoordinator i Nudie Jeans.

 

Det komplekse utvalget av produkter håndteres ved hjelp av egenskapene som er tillagt hver enkelt artikkel. På den måten er det for eksempel lett å følge med på hvor mange jeans av alle størrelser som er tilgjengelige i hver butikk.

Neste steg: Infor M3 13.4 Oppgraderingsprosjekt

Nudie Jeans har også oppgradert systemene sine med nye, tilgjengelige versjoner. Herunder ekstra funksjoner til Versjon 13.4, siden de i mellomtiden håndterer brukere i omtrent 30 butikker og 8 divisjoner i Europa, USA og Australia. 

M3 og CloudSuites strategiske plan

Nudie Jeans ser på oppgraderingen som en god mulighet til å gå over til en versjon støttet av Infor frem til 2019. Hvis det blir behov for andre funksjoner så vil Nudie Jeans være forberedt på å oppgradere.

Hva var læringene i prosjektet?

  • Viktigheten av å etablere et prosjektteam internt, med klare mål og milepæler  for å dokumentere hva som er forventet av hver enkelt.
  • Statusmøter må finne sted internt annenhver uke med instruksjoner om ukentlige oppgaver.
  • Å gradvis introdusere statusmøter med Columbus’ konsulenter for å optimalisere arbeidet med oppgaver i produksjon.
  • Tidlig kontakt med eksterne leverandører for å sikre ressurser

Selskap og produkter

Nudie Jeans ble grunnlagt i 2001 i Gøteborg av Maria Erixon Levin. Hun er også på eiersiden sammen med Joakim Levin og Palle Stenberg.

 

I dag er hovedkontoret i Gøteborg med 65 ansatte og her dekkes alle aspekter rundt salg av tekstilprodukter, alt fra design til distribusjon. Nudie Jeans er et kvalitetsmerke og de driver en etisk produksjon av tekstilprodukter. Det inkluderer et gratis reparasjonstilbud hos skredder, og muligheten til å kjøpe bruktvarer samt produkter av resirkulert materiale. I tillegg til å selge produkter via egen nettbutikk, selges varene i 1500 klesbutikker på verdensbasis. Produktene er laget av 100% økologisk bomullsdenim. Selskapet legger stor vekt på samfunnsansvar og transparens i produksjonen. Nudie Jeans har hatt stor suksess i Sverige og merkevaren vokser også globalt.

Per Christian Karlsen

Per Christian Karlsen

Senior Account Executive

Vil du vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg?

right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down