<img src="https://secure.leadforensics.com/133892.png" alt="" style="display:none;">

Snabba fakta

  • Behövde kunna hantera stora mängder dokument
  • Integreringsmöjligheter blev en avgörande faktor
  • Kedjans medlemmar kan själva underhålla informationen

Om Comfort-kedjan

Comfort är Sveriges största kedja inom VVS, med 130 entreprenörer på 130 orter och 1 800 certifierade montörer. Oavsett om du behöver hjälp med injustering av ett värmesystem, att få en blandare installerad och klar eller att bygga ett helt nytt badrum hjälper Comfort dig hela vägen, från början till slut.

Comfort logo-2-1

 

När Comfort upphandlade systemstöd för internkommunikation och dokumenthantering, tittade man på flera olika lösningar. Columbus föreslog M-Files, som i kombination med Episerver kunde lösa behoven och samtidigt integreras med en framtida e-butik.

Comfort är en VVS-kedja med 130 medlemsföretag och butiker runt hela Sverige. Från Ystad till Arvidsjaur. En av de stora utmaningarna för kedjan är hanteringen av alla de dokument och den information som behövs, både centralt och ute hos medlemsföretagen. Det handlar till exempel om processer, mallar, monteringsanvisningar och dokument som behöver finnas lättillgängliga för såväl projektledaren på kontoret som för montören ute hos kunden.

Columbus förslag stack ut i mängden

Ett dokumenthanteringssystem, som också kunde kopplas ihop med ett centralt intranät i form av en medlemsportal, identifierades som ett viktigt steg i kedjans långsiktiga IT-strategi. Under upphandlingsprocessen var det flera leverantörer som förslog SharePoint, men Columbus stack ut i mängden med ett lösningsförslag som kombinerade M-Files och Episerver.

 

Comfort gillade förslaget eftersom det kunde skapa synergieffekter mellan internkommunikationen och den planerade e-butiken. Projektet genomfördes tillsammans med Columbus kontor i Jönköping och pågick i nästan ett år, med flera delleveranser under vintern och våren 2017.

Dokumenthantering och medlemsportal byggdes upp

Dokument, mallar, projektstöd och organisationsstruktur sattes upp i M-Files samtidigt som en medlemsportal byggdes på en Episerver-plattform. Strukturen i M-Files och medlemsportalen skulle stötta Comforts ledningsstruktur genom att guida medarbetarna genom processerna, hela vägen från offert till garantiperiod. Dessutom behövdes stöd för avvikelserapportering via samma system.

 

Parallellt med implementationen av M-Files och medlemsportalen, byggde Comfort upp sin e-handel i Episerver. M-Files integrerades med plattformen för att kunna leverera information om vilka installationstjänster medlemsföretagen erbjuder inom olika geografiska områden.

Medlemmarna underhåller informationen

Installationen av M-Files och medlemsportalen höll de uppsatta tids- och kostnadsramarna och projektet har underlättats av en öppen dialog mellan Comfort och Columbus.

 

– Även om vi inte alltid haft samma åsikter, så har samarbetet och dialogen fungerat bra. Styrkan i lösningen är att vi får ett starkt dokumenthanteringssystem (M-Files) som är integrerat med ett starkt CMS (Episerver). En annan fördel är att medlemmarna själva ansvarar för att underhålla sin information i systemen, och se till att den alltid är aktuell och uppdaterad för att användas i e-butiken och medlemsportalen, säger Hans Spett som är logistik- och IT-chef på Comfort.

 

Comfort fortsätter nu att utveckla lösningen vidare för att göra den ännu mer funktionell och användarvänlig.

right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down