<img src="https://secure.leadforensics.com/133892.png" alt="" style="display:none;">

Snabba fakta

  • Global uppgradering till Infor M3 for Fashion
  • Tillväxtsäkert system
  • Gemensam plattform för all näthandel

Om Brooks

Brooks Sports, även känt som Brooks Running Company, är en amerikansk tillverkare av löparskor, löparkläder och löpartillbehör. Huvudkontoret ligger i Seattle, USA, och varumärket finns representerat i 60 länder världen över.

brooks-logo

 

Brooks körde två olika affärssystem, ett för verksamheten i Europa och ett för verksamheten i USA. Samtidigt stod de inför en tillväxtfast där de räknade med att nästan fördubbla sin verksamhet inom de närmsta fem åren. De insåg att de var tvungna att välja en och samma plattform världen över för att få bättre koll på sina processer och flöden.

 

– Vi tror att Brooks enkelt skulle kunna växa med systemet i minst fem års tid, säger John Rangel som är CFO på Brooks. Infor M3 Fashion uppfyller alla våra behov med ett minimalt antal modifieringar. Och med tanke på framtida uppgraderingar blir de ju enklare att genomföra om man håller modifieringarna på ett minimum.

 

Det fanns flera olika skäl till att Columbus valdes som partner för projektet.

 

– Bland annat deras tekniska kunskap, kunskapen om M3 Fashion och om kommande programmodifieringar, säger John. Vi var också imponerade av att Columbus var lyhörda och förstod vad vi behövde. Något annat som vi imponerades av var den konsultgrupp som vi fick presenterade för oss. Vår europeiska verksamhet styrs från Tyskland så att Columbus projektledare hade tyska som modersmål var en stor fördel.

 

Projektet inleddes i USA sommaren 2014 med en uppgradering av den tidigare versionen 10.6 till den senaste versionen 13.2 i USA.

 

– Uppgraderingen innebar en hel del jobb för teamet, men det har det varit värt. Vi drog många lärdomar under uppgraderingen som vi har kunnat använda oss av vid den europeiska övergången.

 

– Tack vare detta och allt det hårda arbete som har utförts av hela vårt team i Europa och USA har den europeiska implementeringen gått otroligt smidigt, fortsätter John Rangel.

 

Brooks affärscase handlade till viss del om avkastning på investeringen, men det som verkligen motiverade företaget var möjligheten att få en gemensam plattform. Detta innebär att Brooks får bättre synlighet för sin globala verksamhet samt en gemensam databas för bättre beslutsfattande.

 

Från den nya globala plattformen tar ett nytt datalager emot information, som presenteras för Business Intelligence-teamet så att det kan extrahera information för företaget. Tack vare den gemensamma lösningen blir det också möjligt att ha en och samma plattform för näthandel.

 

– Allting utgår från vår globala plattform. Det här är den första utvecklingsfasen. Nu ska vi fokusera på ytterligare utbildning och förbättringar, avslutar John.

right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down