<img src="https://secure.leadforensics.com/133892.png" alt="" style="display:none;">
Case

Omfattande uppgradering framtidssäkrade GCE:s affärssystem

GCE hade länge använt en äldre version av M3 som inte längre supportades av Infor. Så småningom blev det för kostsamt att inte uppgradera, bland annat för att det regelbundet kom nya juridiska krav som man tvingades agera på.

Snabba fakta

  • Testades för 18 länder innan man uppgraderade
  • Ett stort antal integrationer behövde hanteras
  • "Projektet präglades av pragmatism och snabba beslut"

Om GCE

GCE-gruppen är ett av världens ledande gasutrustningsföretag med huvudkontor i Malmö, Sverige. Företaget driver 15 dotterbolag runt om i världen och sysselsätter över 850 personer. 

gce_logo

 

GCE hade länge använt en äldre version av M3 som inte längre supportades av Infor. Så småningom blev det för kostsamt att inte uppgradera, bland annat för att det regelbundet kom nya juridiska krav som man tvingades agera på.

Utmaningar med projektet

– Den största utmaningen med uppgraderingen var att vi måste ha kontroll över samtliga länder där vi är verksamma. Det innebar att vi behövde testa systemet för hela arton länder, säger Björn Bengtsson, Group Supply Chain & IT Manager på GCE.

 

En annan påverkande faktor var alla integrationer. GCE har integrationer mot banker, myndigheter, leverantörer och ett lagerhanteringssystem, men också EDI-integrationer mot sina kunder. I Ryssland har de dessutom ett stort antal integrationer mot ett system som hanterar legala frågor.

Snabba beslut ledde till lyckat resultat

Arbetet startade vid årsskiftet 2017–2018 och man gick live med den nya versionen av M3 i juni 2018. GCE gjorde en hel del själva i projektet och nyttjade spetskompetens från Columbus när det behövdes. Resultatet blev lyckat och man höll både tidplan och budget.

 

– Projektet präglades av pragmatism och snabba beslut, vi hade en mycket skicklig projektledare i Gunnar Bengtsson från Columbus. I sådana här projekt gäller det att hela tiden pusha på, för om man fastnar börjar tid och pengar snabbt att ticka iväg, säger Björn Bengtsson.

En plattform för framtiden

Målet med projektet var att landa i samma funktionalitet som innan, men det slutade med att flera kringliggande funktioner fick ett lyft. Man bytte bland annat ut det befintliga lagerhanteringssystemet mot Consafe Extend, vilket gav ett enklare interface till M3. GCE blev också av med en del anpassningar tack vare att uppgraderingen gav dem tillgång till funktionen customer extension tables.

 

Björn Bengtsson sammanfattar sina intryck av Columbus:

 

– Vi är supernöjda med er kompetens och snabbheten i leveransen. Nu har vi en bra plattform för framtiden, under 2019 kommer vi bland annat att arbeta en hel del med user experience.

right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down