Tilbake til kunder

DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn får helhetlig booking- og kundeoppfølgingssystem

DNT Oslo og Omegn har inngått en avtale med Columbus om kjøp og implementering av en ny bookingløsning. Den nye plattformen for bookingløsningen baserer seg på Microsoft Dynamics CRM, en integrert og moderne webportal, og integrasjon mot dagens økonomisystem Visma Global.


- Vi valgte Columbus som følge av at de kunne tilby et skreddersydd helhetlig system for booking av turer og kundeoppfølging. En integrasjon med vårt økonomisystem vil gi oss en enklere arbeidshverdag hvor vi frigjør hender til å skape et enda bredere aktivitetstilbud for våre medlemmer, forteller Torgeir Nergaard Berg som er prosjektleder hos DNT Oslo og Omegn.


DNT Oslo og Omegn er den største medlemsforeningen i Den Norske Turistforening. DNT Oslo og Omegn driver 84 hytter i fjellet, hvorav 18 er betjente. Det arrangeres opp mot 1000 årlige turer og arrangementer, med rundt 10 000 deltagere. Den nye løsningen vil forenkle hverdagen til organisasjonen med automatiserte rutiner, gi bedre datakvalitet og ikke minst gi en bedre oversikt over den daglige driften.


Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss i dag for å få mer informasjon om vår medlemsløsning og hvilke fordeler din organisasjon vil få med CRM.

Kategorier Medlem, Microsoft Dynamics CRM