BackToNewsletters

Legg dataene dine i vaskemaskinen og spar tid

31 januar, 2016
Newsletter

Automatisert datemigrering forenkler overgangen til nytt ERP-system. Virksomheten sparer både tid og ressurser, samt reduserer risiko for feil ved manuelle rutiner.

Oversikten er enestående, automatiseringsmulighetene komplette, integrasjonsmulighetene til den resterende infrastrukturen er stort sett ubegrenset, og man har tilgang til viktig informasjon fra enhver mobil enhet. 


Men overgangen er ikke helt smertefritt. For desto flere varer, leverandører, kunder og andre enheter som skal overføres til AX fra det gamle systemet, desto flere krefter og timer skal legges ned i prosessen. Samtidig er det risiko for å eksportere eksisterende duplikater og datafeil – eller begå helt nye feil.


Automatisk flytting av data reduserer arbeidsmengden og risikoen for feil

«Derfor er det lurt å automatisere flytteprosessen så mye som mulig,» råder Rachelle Enemark Bech, som er systemkonsulent og track lead hos Columbus.


«Det er en stor oppgave å overføre data fra et eksisterende til et helt nytt ERP-system, og i et konsern med flere tusen enheter er det faktisk umulig å gjøre det helt eller delvis manuelt. Selv med kun 200-300 enheter kan det lønne seg å automatisere opplasting og flytting av data. Du sparer mye tid, unngår å gjøre nye feil – og får samtidig «vasket» din gamle data og får dermed en frisk start,» tilføyer hun.  


Vask dataene dine og unngå duplikater

Datavask gir eksempelvis mulighet til å eliminere duplikater i data som oppstått på grunn av små og tilsynelatende ubetydelige stavefeil. For systemet er det nemlig vesentlig forskjell på å skrive «Grønnsakhandler AS» og «Grønnsakhandler as» - eller om kontaktperson er oppført både med og uten mellomnavn. Derfor kan samme personer, virksomheter eller varer bli oppført under forskjellige poster.


Med et migreringsverktøy som Columbus sitt eget Data Migration Studio – som bygger på velkjent rettighetsbasert brukergrensesnitt i AX – blir all dataen man legger opp i nye AX automatisk godkjent. Dermed blir man varslet hvis det oppstår duplikater, eller hvis dataene ikke korrelerer med oppsettet som Columbus og virksomheten har blitt enige om å ha som grunnlag.  


Her finner du mer informasjon om Data Migration Studio


Verktøy gjør import enklere – også når AX er «live»

«Det høres kanskje banalt ut, men i bunn og grunn handler det om å ta utgangspunkt i virksomhetens unike behov, forme de etter strukturen man ønsker å basere sine data på, for så å låse den fast i et oppsett – og deretter sikre at standarden følges underveis i migreringsprosessen. Dette skaper sammenheng, sparer mye tid og minsker risikoen for at feil får leve videre i systemet og gi fremtidige problemer,» forklarer Rachelle Enemark Bech.


Data Migration Studio er en del av Business Integration Solutions–  som også inkluderer løsningene EDI Studio og Connectivity Studio – og kan brukes i en rekke andre situasjoner, hvor det er behov for rask og smidig inntasting av data.


«Vi har for eksempel en offshorekunde som jobber med vedlikehold og som har beholdere på skipet med verktøy, materiale og reservedeler. Når han kommer i havn har han ikke tid til å vente på at det først skal bestilles og deretter fraktes nye forsyninger – det skal helst være klart med én gang. Derfor sender han et Excel ark til kontoret på land med tingene som skal bestilles. Deretter bruker de Data Migration Studio til å legge det inn i AX. På denne måten har de oversikt over lagerstatus og bestillinger, uten at kollegaene trenger å skrive inn en haug med data og risikere å begå potensielle og kostbare feil,» sier Rachelle Enemark Bech.


Vil du vite mer?

Få oversikt over Columbus sine integrasjons- og migreringstjenester. Du er også velkommen til å kontakte oss for å få vite mer om hvordan vi kan hjelpe din forretning.

 

Kategorier Kunde hos Columbus, Digitization