<img src="https://secure.leadforensics.com/133892.png" alt="" style="display:none;">

Snabbfakta

  • Globalt stöd inom övervakning, incidentberedskap och annat stöd, 24/7
  • Columbus tog över driften av Toyotas supportcenter i Tjeckien
  • Samma lösning används i alla 30 länder.

Om Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe (TMHE) är en del av Toyota Industries Corporation, världsledande inom materialhantering, som säljer lastbilar, delar och tillbehör över hela världen under varumärkena Toyota, BT, Raymond och CESAB.

toyota_3

 

Ett väloljat ERP-maskineri, global drift och support dygnet runt i 30 länder och väsentligt sänkta IT-kostnader är resultatet av vårt samarbete med Toyota Material Handling.

 

Toyota Material Handling är ett globalt företag med verksamhet i mer än 30 länder. iStones samarbete med Toyota inleddes redan för tre år sedan och har successivt breddats och utvecklats sedan dess. Idag ansvarar iStone för den globala driften av och stödet för företagets IT-plattform för aff ärssystemen.

Tre parallella team rullade ut M3 i 30 länder

”Först utvecklade vi i nära samråd med TMH:s egna medarbetare en stabil lösning byggd på Infors aff ärssystem M3. Vi installerade, testade och anpassade systemet i ett land innan det rullades ut i ytterligare 30 länder. Tre parallella team reste runt i olika delar av världen och anpassade systemet till lokala krav och förutsättningar. Det var ett omfattande jobb som pågick under några månader och vi fi ck nyttiga inblickar i verksamheten en mängd praktiska erfarenheter,” berättar Jan Sellö, försäljningschef på iStone och huvudansvarig för projektet.

 

Därefter upprättades ett globalt supportavtal med övervakning, incidentberedskap och annan support, 24/7. iStone tog över driften av Toyotas supportcenter i Tjeckien.

Väsentligt lägre IT-kostnader

Resultatet blev ett väloljat ERP-maskineri där centret i Prag uppvisar minst lika hög prestanda som motsvarande verksamheter i Sverige, men till en väsentligt lägre kostnad.

 

Exakt samma lösning används i alla Ett väloljat ERP-maskineri, global drift och support dygnet runt i 30 länder och väsentligt sänkta IT-kostnader är resultatet av vårt samarbete med Toyota Material Handling. iStone kundcase © iStone AB 2016 30 länder. Det förenklar hanteringen av internaffärer mellan olika bolag inom koncernen och effektiviserar processerna. Det gör det även enkelt att se vilka dotterbolag som lyckas bäst, så att deras arbetssätt kan användas som ett slags role model för övriga länder. 

 

Systemet fungerar som katalysator för att driva förändringar i verksamheten och det går succesivt att finskruva på olika parametrar, så att lösningen optimeras överallt.

”När ett företag köper upp 
ett annat är det A och O 
för företagsledningen att 
snabbt ta kontroll över både ekonomi och varuflöden”

Jan Sellö, iStone

Toyota har säkrat tillgången på IT-kompetens

För Toyota har samarbetet med iStone bland annat inneburit att man har kunnat fokusera på sin kärnverksamhet, men också att man säkrar tillgången på kompetenta medarbetare vid centret i Prag. Om flera nyckelpersoner skulle råka bli sjuka samtidigt, eller lämna företaget, kan medarbetare med motsvarande kompetens flygas in inom några timmar.

Supportcentret ett mervärde för Toyotas kunder

Supportcentret är även tillgängligt för Toyotas kunder och det innebär inte bara lägre kostnader, utan även betydande fördelar som ökad flexibilitet och skalbarhet.

 

”Verksamheter växer, krymper och förändras snabbt numera. När ett företag köper upp ett annat är det A och O för företagsledningen att snabbt ta kontroll över både ekonomi och varuflöden. Då måste deras system integreras så snabbt som möjligt och det kan vara svårt och betungande att klara på egen hand. Den aspekten är ofta avgörande för de företag som vill utnyttja supportcentret i Prag”, avslutar Jan Sellö.

right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down right-arrow share search phone phone-filled menu filter envelope envelope-filled close checkmark caret-down arrow-up arrow-right arrow-left arrow-down